Ainoa ja kuulantyöntäjä Eveliina Rouvali aloittavat yhteistyön

Kuopion Reipasta edustava kuulantyöntäjä Eveliina Rouvali ja Ainoa ovat aloittaneet yhteistyön.

”Käytän säännöllisesti monivitamiinia, D-vitamiinia ja C-vitamiinia. Minulle on tärkeää tietää, että käyttämäni tuotteet ovat puhtaita ja ne sisältävät vain sitä, mitä purkissa lukee”, Eveliina kertoo.

Julkisuudessa olleet esimerkit urheilijoiden yllättävistä ongelmista ravintolisien kanssa on saanut nuoren, uraansa panostavan urheilijan entistäkin tarkemmaksi. Ainoa-tuotteille on laadittu puhtaustodistus.

Kuopion kupeesta Toivalasta kotoisin oleva Eveliina pitää myös ajatuksesta, että hänen käyttämänsä tuotteet tulevat paikalliselta yritykseltä ja ne valmistetaan kuopiolaisessa lääketehtaassa.

Kehon hyvinvoinnista huolehtiminen ja tarpeellisten ravintoaineiden saaminen on tärkeää kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kuulantyöntö hurmasi yleisurheilijan

Nyt 25-vuotias Eveliina harrasti lapsuudessaan kaikenlaisia yleisurheilulajeja.

”Osallistuin 14-vuotiaana ensimmäistä kertaa SM-kisoissa kuulantyöntöön ja sijoituin viidenneksi. Silloin huomasin, että vautsi, mähän olen ihan hyvä tässä!”

Lajivalinta tapahtui siinä hetkessä. Kuvioihin astui myös kuulantyönnön valmentaja, ja seuraavana vuonna Eveliina voittikin 15-vuotiaiden Suomen mestaruuden.

Eveliina Rouvali työntää kuulaa.
Kesä 2022 on ollut Eveliina Rouvalille läpimurtokausi.

Uusi vaihde treeneihin

Vaikka Eveliinalla on viime vuosilta useita suomenmestaruusmitaleita, elämä ei ole ollut pelkkää kuulantyöntöä. Hänellä on taustallaan pitkälle edenneet röntgenhoitajan opinnot. Vuosi sitten hän otti kuitenkin taukoa opinnoista, koska halusi viedä urheilu-uransa uudelle tasolle.

”Viime vuonna sain uuden valmentajan ja syksyllä aloimme tehdä tätä aiempaa ammattimaisemmin”, Eveliina kertoo.

Kuulantyöntäjälle tärkeimpiä ominaisuuksia ovat maksimivoima, tekniikka ja nopeus. Näitä ominaisuuksia on nyt vuoden verran painotettu. Eveliina huomauttaa, että oikein treenaamalla voiman lisäys kasvattaa myös nopeutta, jolloin kuulaa on mahdollista työntää pitkälle.

Takana läpimurtokausi

Panostus on selvästi kannattanut. Kesä 2022 on ollut Eveliinalle läpimurtokausi, ja ennätys on parantunut upeasti metrillä. Kuula on lentänyt pisimmillään 17,51 metriin. Edessä on vielä tulevan viikonlopun Suomi–Ruotsi-maaottelu, ja siellä olisi mahdollisuus hivuttaa ennätystä taas hieman kauemmaksi.

Toinen tämän kauden merkittävistä edistysaskelista Eveliinan uralla olivat ensimmäiset aikuisten arvokisat, EM-kisat Münchenissä. Siellä kuopiolaisurheilija kilpaili Olympiastadionilla kymmenientuhansien katsojien edessä.

Myös tulevaisuudelta on lupa odottaa hyvää menestystä.

”Maksimivoima on meidän lajissa tosi olennaista, mutta se on hitaasti kehittyvä ominaisuus. Minulla on vielä vuosia aikaa kehittää sitä”, Eveliina pohtii.

Kauden päättyminen ei kuulantyöntäjää haittaa. Hän odottaa jo innoissaan treenikautta, jotta pääsee rakentamaan yhä parempaa kuntoa ja kulkemaan kohti tavoitettaan – kansainvälistä huippua.

Me Ainoalla olemme iloisia, että voimme tukea Eveliina matkaa kohti kansainvälistä huipputasoa, ja toivotamme uusimmalle yhteistyökumppanillemme menestystä ja yhä uusia ennätyslukemia!

Ainoa Monivitamiini

Lisäaineeton ja vegaaninen monivitamiini, jossa huomioitu tämän päivän aktiivinen elämäntapa ja erityisruokavaliot. Monipuolinen ja vahva kattaus mm. B-vitamiineja, kasviperäistä ja aktiivista D3-vitamiinia, sinkkiä sekä jodia.