Yhteistyö: Elmon olympiavuosi oli täynnä onnistumisia

Tervehdys Jyväskylästä! Viimeksi kirjoittelinkin kuulumisia kesäkuun alussa, joten nyt loppuvuodesta olisi aika vetää vuosi pakettiin ja kertoa, miten kesän kilpailut ja syksy sujuivat.

Kesäni ehdoton päätapahtuma ja -tavoite oli osallistua Tokion olympialaisiin Japanissa. Olen aiemmin edustanut Suomea EM- ja MM-tasolla, mutta olympialaiset olivat vielä osaltani kokematta – ennen tätä kesää. Kesäkuun alussa juostu olympiaraja oli huima onnistuminen.

Olympiarajan rikkominen heti kauden alussa toi mukanaan vapauttavan tunteen, kun kisarajaa ei tarvinnut enää metsästää. Mutta näin jälkikäteen ajateltuna se vapautti ehkä jopa liikaa aikaa harjoittelulle. Alkukauden rentous ja helppous karkasivat kropasta hetkeksi, mutta onneksi sain hyvän vireen palautettua takaisin Tokioon.

Olympialaisissa etenin alkueristä välieriin ja välierissä olin lopulta maailman 19. Ennen kisoja tietysti tavoitteet olivat aina finaalipaikassa asti, mutta vielä tällä kertaa se jäi haaveeksi. Seuraava mahdollisuus sen tavoitteen ja haaveen lunastamiseen tarjoutuu Pariisissa 2024!

Ainoa D3-vitamiini

Kasviperäinen ja aktiivinen D3-vitamiini, peräisin jäkälästä. Luuston ja koko kehon hyvinvointiin.

Ainoa-tuotteet sopivat kaikkiin erityisruokavalioihin, allergisille sekä vegaaneille.

Aitoja sekä sileää

Olympialaisten jälkeen kilpailin vielä muutamat otatukset. Juoksin muun muassa seitsemännen perättäisen Suomen mestaruuden 110m aitajuoksussa Tampereen Kalevan kisoissa. Samoissa Kalevan kisoissa urakoin myös sileällä 100m juoksussa, ja sijoituin lopputuloksissa kuudenneksi. Lisäksi juoksin Tukholman Suomi–Ruotsi-maaottelussa kuudennen maaotteluvoiton ja sain kunnian toimia kolmannen kerran Suomen joukkueen kapteenina.

Loppukaudella alkoi jo tossu painamaan, eikä ihme. Olympialaiset on tapahtumana melkoinen mylläkkä, niin keholle kuin mielellekin, ihan ilman erityisiä koronaviruksen aiheuttamia turvallisuustoimiakin. Kokonaisuudessaan olympiareissu imi miehestä melko lailla kaikki mehut.

Hyvän ja ansaitun tauon jälkeen päätinkin aloittaa valmistautumisen jo tulevan vuoden haasteisiin. Kauden aikana kertyi yhteensä 35 kisasuoritusta, joten olen tyytyväinen siihen, että pystyin melko terveenä niinkin monta starttia vetämään läpi!

Kisakaudesta jäi kokonaisuudessaan hyvä maku, mutta myös sopivasti nälkää tuleville vuosille. Sain tehtyä monia onnistuneita suorituksia ja harjoituksia, mutta samalla niiden vastapainoksi tuli myös huonompia kisoja ja treenipäiviä. Sellaista se urheilu on ja siinä sen hienous myös piilee.

Paransin omaa ennätystäni lukemiin 13.31s, mikä on samalla uusi Suomen ja Pohjoismaiden ennätys. Lisäksi paransin keskiarvollisesti suorituksiani eli kokonaisuutta aitomisessa saatiin vietyä parempaan suuntaan. Jos saan samaa virettä kaivettua kropasta esiin kauden tärkeimmillä hetkillä, voin hyvänä päivänä päästä jo arvokisoissakin palkintopallille. Tämä ajatus, jos mikä, lisää jaksamista harjoitteluun!

Tekemistäni tällä kaudella edistivät Ainoa-ravintolisät:

  • magnesium kesän kuumuuteen ja Japanin helteisiin
  • B12-vitamiinia ja rautaa hermostolle ja jaksamisen tueksi
  • D3-vitamiinia ja sinkkiä vastustuskyvylle
  • kalsiumia tukemaan luustoa kovaa treenatessa ja iskutusta lisätessä
  • melatoniini auttamaan aikaerorasituksen selättämisessä kisa- ja leirireissuilla
Elmo Lakka
Elmo Lakka tukee elimistöään ja suorituskykyään Ainoan ravintolisillä.

Lämmössä kaivetaan kisavauhteja esiin

Syyskauden treenijaksolla lähdimme leireilemään Etelä-Afrikkaan, jossa oli hyvät olosuhteet laadukkaalle peruskuntoharjoittelulle. Leiri oli kokonaisuudessaan onnistunut ja täytti odotukset. Kolme viikkoa lämmössä on nyt takana päin, ja pian alkaakin jo hallikauteen valmistautuminen. Ennen hallikauden kisoja lähden vielä toiselle harjoitusleirille Teneriffalle. Kanarian lämmössä onkin tarkoitus alkaa kaivaa kisavauhteja kropasta esille!

Tulevan hallikauden tärkein tavoite on MM-hallit maaliskuun puolivälissä. Kyseisiin kisoihin minulla on kisaraja jo juostuna, mutta sopivana porkkanana on myös uusi Suomen ennätys 60m aidoissa. Nykyinen on nimittäin vielä Arto Bryggaren nimissä, mutta katsotaan kuinka kauan!

Kesällä 2022 silmissä siintää jo MM-kisat Eugenessa Yhdysvalloissa ja EM-kisat Münchenissä Saksassa. Nähdäänkö Elmo ensi kaudella arvokisojen palkintokorokkeella? Sitä ei vielä tiedä, mutta unelmoida saa! Ennen kyseisiä koitoksia saan vielä kuitenkin treenata lukuisat kerrat.

Tälle tasolle ja näihin saavutuksiin en olisi yksin pystynyt, enkä pystyisi asettamaan tämän luokan tavoitteita tulevaisuuteen ilman loistavaa kumppania. Valtavan iso kiitos Fennogatelle ja Ainoalle mahdollisuudesta panostaa urheiluun kaikkeni!

Palaamisiin ja onnistunutta vuotta 2022 kaikille!

Toivoo,
Elmo

Elmo Lakka on suomalainen huippupika-aituri, jolla on yhteistyösopimus Fennogate Finlandin kanssa. Lisäaineettomat Ainoa-tuotteet sopivat hyvin Lakalle, jolla on diagnosoitu IBD–suolistosairaus.

Ainoa Magnesium

Hyvin imeytyvä magnesiumsitraatti ilman lisäaineita.