Ainoa-tuotteet saivat Avainlippu-merkin

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Ainoa-tuotteille Avainlippu-merkin.

”Avainlippu-merkki kertoo meidän tekemästä pitkäaikaisesta työstä kotimaisuuden ja paikallisuuden edistämiseksi”, Ainoa-tuotteita tekevän Fennogate Finland Oy:n toimitusjohtaja Mervi Hollmén iloitsee.

Ainoa-tuotteiden tuotekehitys on aina ollut Kuopiossa ja ne valmistetaan kuopiolaisessa Galena Pharma -lääketehtaassa.

Avainlippu-merkki voidaan myöntää vain Suomessa valmistetuille tuotteille. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Fennogate Finland Oy on sataprosenttisesti suomalainen yritys ja Suomalaisen Työn Liitto ry:n jäsen.

Ainoa Monivitamiini

Lisäaineeton ja vegaaninen monivitamiini, jossa huomioitu tämän päivän aktiivinen elämäntapa ja erityisruokavaliot. Monipuolinen ja vahva kattaus mm. B-vitamiineja, kasviperäistä ja aktiivista D3-vitamiinia, sinkkiä sekä jodia.

Ainoa-tuotteet sopivat kaikkiin erityisruokavalioihin, allergisille sekä vegaaneille.

Kotimaisuus on tärkeää

Ainoa-tuotteita valmistava kuopiolainen yritys on painottanut kotimaisuutta yli kymmenen vuotta kestäneenä toiminta-aikanaan.

Mervi Hollmén arvioi, että suomalaisuuden merkitys on viime vuosien aikana korostunut. Olemme saaneet huomata, että varmatoimisiksi luullut globaalit yhteydet eivät välttämättä toimikaan. Tuotantohäiriöt ja ongelmat logistiikassa ovat aiheuttaneet saatavuushäiriöitä, jotka purevat erityisesti Suomen pieniin markkinoihin.

Siksi on tärkeää turvata kotimainen tuotanto valitsemalla suomalaisia tuotteita. Kun tuotanto on säilynyt kotimaassa, saa tuotteita todennäköisemmin myös poikkeusaikoina.

Hollmén huomauttaa, että kotimainen tuotanto on vastuullinen valinta.

”Kotimaisissa tuotteissa on paljon etuja myös vastuullisuuden kannalta. Saamme koko hankintaketjun verotulot Suomeen, tarvitsemme vähemmän logistiikkaa ja kuljetusmatkat ovat lyhempiä, jolloin päästötkin pienenevät” hän muistuttaa.

Tunnus viestii luotettavuudesta

Myyntijohtaja Mika Mustonen arvioi, että asiakkaiden kannalta Avainlippu-merkki on hyvä asia.

”Suomen lippu tuotteen kyljessä luo varmuutta ja luotettavuutta. Asiakkaat haluavat tietää tuotteen alkuperän, että se on varmasti tehty Suomessa”, hän huomauttaa.

Aiemminkin Ainoa-sarjan tuotteiden purkeissa on ollut maininta, että ravintolisät on tehty Suomessa. Avainlippu-merkki helpottaa kuitenkin sekä kotimaisuudessa viestimisessä että asiakasta löytämään suomalaisen tuotteen.

Myös Mustonen arvioi, että kotimaisuuden merkitys korostuu tulevaisuudessa yhä enemmän.

”Meille on tärkeää, että Ainoa-tuotteet ovat kotimaisia, ja haluamme kertoa siitä muillekin.”

Apteekkien hyllyillä muutos näkyy hieman viipeellä, Avainlippu-merkillä varustetut purkit tulevat apteekkien hyllyille seuraavan vuoden aikana.

Ainoa B12-vitamiini

Lisäaineeton B12-vitamiini hyvin imeytyvässä, puhtaassa ja vatsaystävällisessä metyylikobalamiini-muodossa.