LEMPEÄ LUONNOLLE

Ainoa-tuotteiden pakkaus

Ainoa-tuotesarjan pakkaus on fossiilitonta, 100 % biopohjaista kierrätettävää muovia. Muovi on valmistettu koko­naan uusiutuvasta kasviperäisestä raaka-aineesta. Ainoa-tuotesarjan biopohjainen polyeteenimuovi val­mistetaan sokeriruo’osta. Pakkauksissa ei ole käytetty lainkaan öljyä tai muita fossiilisia raaka-aineita. Muovi ei ole biohajoava, vaan se kierrätetään kuten fossiiliset muovit. Kun Ainoa-tuote on käytetty loppuun, tyhjän purkin voi toimittaa muovinkeräykseen.

Ainoa-sarjan biopohjainen pakkausmuovi vähentää riippuvuuttamme öljystä, mutta myös sen valmistuksen hiilidioksidipäästö ilmakehään on selvästi tavallista muovia pienempi. Tämä uusi pakkausratkaisu täyttää lääketeollisuuden tiukat vaatimukset ja on samalla yksi pieni tärkeä osa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan: kierrättämällä biopohjaiset Ainoa-pakkaukset saavutamme yhdessä entistä pienemmän hiilijalanjäljen.

Ainoa-pakkauksen kasviperäinen polyeteenibiomuovi:

  • Vähentää kasvihuonepäästöjä – jokainen Ainoa-biomuovipurkki itseasiassa sitoo hiilidioksidia
  • Eri lähde kuin öljypohjaisessa polyeteenissä – samat ominaisuudet
  • Kierrätetään muovinkeräykseen

Ainoa-pakkausten hiilijalanjälki

Kun kasviperäinen biomuovi valmistetaan, se sitoo il­makehästä hiilidioksidia, eli hiilijalanjälki on voimak­kaasti negatiivinen -3,09 kgCO2/kg biomuovia. Muo­vin kuljetuksessa ja biomuovipurkin valmistuksessa vapautuu ilmakehään hiilidioksidia (0,268 + 0,32 + 0,22 = 0,808 kgCO2/kg biomuovia), eli tämän vai­heen hiilijalanjälki on positiivinen. Kuitenkin Ainoa-bio­muovipurkin kokonaishiilijalanjälki Suomessa on edel­leen negatiivinen -2,282 kgCO2/kg biomuovia, eli kokonaisuus edelleen sitoo ilmakehästä hiilidioksidia.